Skip to content

5 tips voor het cadeau geven van een lingeriesetje

Heb jij ooit een lingeriesetje cadeau gekregen van manlief?

Nee? Je zult vast niet de enige zijn. De gemiddelde Nederlandse man stapt namelijk niet zo heel graag een lingeriezaak binnen om daar, onder toeziend oog van de verkoopster, een BH en slipje uit te zoeken voor zijn geliefde. Misschien kunnen we het hem ook niet helemaal kwalijk nemen. Maar hoe leuk zou het zijn als je bij een speciale gelegenheid een prachtig setje krijgt, mooi ingepakt én in de juiste maat. Anno 2019 zou dit toch de normaalste zaak van de wereld moeten zijn! Denk jij nu: ‘Yeah right, maar dat gaat mij dus echt nooit gebeuren’. We gaan je helpen! Met deze 5 tips gaat het (hem) zeker lukken.

Tip 1 – Zorg dat hij het weet
Zorg dat je man wéét dat je heel graag een mooi setje van hem zou krijgen. Laat terloops vallen wat je mooi vindt. Zet het op je verlanglijstje. Tag ‘m in mooie lingeriefoto’s op Instagram. Stuur ‘per ongeluk’ deze mail naar hem door.

Tip 2 – De maat
Laten we maar meteen het allerbelangrijkste punt aanvliegen. De maat. Tja, soms sta je zelf al ruim een half uur te passen voordat je eens de juiste maat hebt gevonden. Hoe gaat hij dan in hemelsnaam met één blik op de collectie het juiste model en de juiste maat eruit halen. Mannen, zorg dat je weet welke maat je vriendin heeft. Dit vergt wat speurwerk, maar het is zeker niet onmogelijk. Kijk even in haar BH-lade en zoek naar een BH die je vriendin recentelijk nog gedragen heeft. Kijk of je aan de binnenkant (bij de sluiting) nog een labeltje kan vinden waar de maat op staat. Het gaat hier om de Europese maat. Helemaal niet gek; veel mannen maken hier een foto van en laten dit later aan de lingerieverkoopster zien. Zij kan dan zo de juiste maat uit het rek pakken. Dit geldt ook voor het model BH dat ze vaak draagt. Even een fotootje maken en je kan op pad.  

Tip 3 – Het broekje
Mannen, dit is misschien wel de meest belangrijke tip! Als je lingerie cadeau geeft, dan geef je een setje. Dus een BH én een broekje. Altijd. Dit kan een hipster, string of slip zijn. Dus denk bij het noteren van haar BH-maat ook aan de maat van het broekje! Kun je dit niet zien? Dan kan de verkoopster vaak aan de hand van een foto van je vriendin in haar dagelijkse outfit wel haar maat inschatten. Twijfel tussen twee maten? Dan kiezen we altijd de kleinste ; -) Bij Misous mag je jouw aankoop altijd ruilen mocht het toch nodig zijn. En no worries, het gaat vooral om het gebaar dat je wat moois hebt gekocht voor haar!

Tip 4 – Wat is mooi
Dat brengt ons meteen bij het volgende punt: hoe weet ik wat mijn vrouw of vriendin mooi vindt? Hier kun je heel lang over nadenken, maar het is eigenlijk simpel. Jij kiest het setje, dus jij kiest wat je haar mooi vindt staan. Natuurlijk is het slim om een beetje rekening te houden met het type BH en de pasvorm (geen paniek, hier kunnen verkoopsters je goed bij helpen), maar bijvoorbeeld de kleur van het setje en wel of geen kant is iets wat je prima zelf kan uitzoeken. 

Tip 5 – Laat het setje mooi inpakken
Zorg dat het setje mooi wordt ingepakt. Bij lingerie hoort dit er écht bij! Dan is ze helemaal verrast als ze het cadeautje uitpakt. Vraag ook altijd even de bonnetjes mee en wat de voorwaarden zijn met retour brengen, mocht het toch niet helemaal goed zijn kun je het altijd ruilen.

Met deze tips gaat het zeker lukken! Good luck 😉