Skip to content

Misous the Story – #1 How it got started

Er was eens een meisje met een droom. Voor haar zelf beginnen. Haar passie volgen. Een eigen winkel. De droom leek altijd ver weg, maar begin dit jaar werd die droom gaandeweg werkelijkheid. Ze liep door haar geliefde stad Nijmegen en zag plots een prachtig winkelpand te huur staan. Ze trok de stoute schoenen aan en belde dezelfde dag nog de makelaar. En dat ene telefoontje veranderde haar hele leven…

Mijn naam is Marloes en ik ben vanaf kinds af aan opgegroeid met het zelfstandig ondernemerschap. Mijn ouders hebben 8 jaar een eigen kledingzaak gehad en ik vond het heerlijk om als klein meisje mijn zaterdagen te vullen met kleding uitpakken en prijskaartjes schrijven. Als ik geluk had mocht ik soms achter de kassa staan mijn moeder helpen bij het afrekenen. Later, tijdens mijn studententijd was ik in het weekend werkzaam als verkoopmedewerker bij Livera te Wijchen en hier is mijn liefde voor lingerie ontstaan. Maar ook adviseren van klanten en bezig zijn met de winkelinrichting vond ik geweldig.

 

Misous bralette en handgemaakte zeep

Na mijn studie ben ik een paar jaar werkzaam geweest in de marketing-communicatie, maar het idee om ooit mijn eigen winkel te hebben bleef door mijn hoofd spoken. Tot dat ene moment dat ik in de stad liep en het pand zag. Vanaf toen werd de droom werkelijkheid.

Veel praten met mijn ouders en vriendlief, want dit was niet zomaar een stap. Er kwam nogal wat bij kijken. Mijn businessplan had ik binnen no-time af, ik had alles immers al jaren in mijn hoofd zitten. Ik zei mijn vaste contract op en nam de grote sprong in het diepe.

Vanaf het eerste moment heb ik een vrijheid ervaren die niet te beschrijven valt. Ik had de touwtjes in handen en kon alles uitvoeren naar hoe ik het zelf wou hebben. Van de winkelinrichting tot aan de collectie, alles kon ik naar mijn hand zetten om zo in mijn ogen het perfecte winkelconcept te creëren. Het was kei hard werken en ik had het absoluut niet gekund zonder de steun van mijn lieve ouders, vriend, zus, familie en vrienden. Mijn dankbaarheid is niet in woorden uit te drukken.

Misous - Hoe het allemaal begon

En dan is nu het moment aangebroken dat alles klaar is en gaan de deuren bijna open. De website is live, Facebook en Instagram draaien, de collectie hangt in de winkel, het personeel is er klaar voor… Ik heb geen idee waar het naartoe zal gaan en ik heb geen idee waar ik over 5 jaar sta. Maar voor nu is alles perfect. Ik ben super trots op wat we hebben neergezet en ik kan niet anders zeggen dat dat we ontzettend veel zin hebben om onze eerste klanten te helpen en deze met een goed gevoel de winkel uit te laten gaan.

It’s on. Time to make the magic happen

 

See you soon!

 

X Misous

5 Comments

 1. Paulien Paulien

  En we zijn maar wat trots op jou!
  Dikke X Paulien en Yvonne

 2. Netty Netty

  Geweldig Meis , je hebt het super voor elkaar op een geweldige locatie??

 3. Rikie Rikie

  Leuk verwoord Marloes en ontzettend veel succes toegewenst???

 4. Margriet Margriet

  Jou droom is werkelijkheid geworden !!Geweldig!!Héél veel succes Marloes !!

 5. Jolanda Jolanda

  Hè Marloes ga je blog zeker volgen.
  Mooi verhaal, een droom wordt werkelijkheid.
  Succes…

Comments are closed.