Skip to content

Misous the Story – #2 Live verslag van de opening

Op 4 november 2017 opende Misous voor het eerst haar deuren! Nou niet helemaal voor het eerst, we hebben die week ervoor al stiekem een paar middagen proefgedraaid zodat we tijdens de opening niet voor megagrote verrassingen kwamen te staan. En dat gaf een fijn gevoel. Alles was klaar, de winkel zag er mooi uit, de collecties waren op tijd binnen. We konden van start! Een klein verslagje van de feestelijke openingsdag!

4 NOVEMBER – OPENING DAY

07:00u – Mijn wekker gaat. 2 seconden duurt het voordat ik besef, vandaag is de dag! De opening van mijn winkel. De deadline van mijn project. Het moment waar we al zo lang naartoe hebben geleefd. Verrassend genoeg heb ik heerlijk geslapen, maar nu heb ik toch even een moment van spanning en zenuwen. Als het maar goed gaat allemaal.

Alles staat klaar voor de opening van winkel Misous

08:30u – Mijn vriend en ik fietsen naar de winkel. Als het goed is zijn mijn ouders en zus er ook. De laatste versieringen moeten nog opgehangen worden, de glazen potten van de candybar gevuld en de champagne ingeschonken. Hoewel we gisteravond heel relaxt om 6 uur naar huis zijn gegaan, hebben we nu toch een beetje stress. Mijn vader loopt wat te klungelen met de versiering die bevestigd moet worden en mijn vriend loopt tussen het opblazen van de ballonnen door te vloeken dat we toch een half uur eerder hadden moeten beginnen.

09:15u – Ik loop naar buiten en steek de straat over. Mijn lieve kapster Amy van Make My Day Beautiful was zo lief om mijn haar te doen voor de opening. Dan hoefde ik me daar in ieder geval niet druk over te maken. Ik ga in de stoel zitten en probeer even te relaxen. Naast mij zit een bruidje die haar haar laat opsteken. Twee zenuwachtige mensen in de salon, de één gaat trouwen, de ander opent een winkel.

Opening Misous in Stikke Hezelstraat Nijmegen

10:00u – We made it! Om 10:00u knip ik met mijn schaar het gouden lint door. Misous is geopend! Het is nog rustig in de straat. Er zouden toch wel mensen komen.. Maar na een half uur stappen de eerste bezoekers naar binnen en vanaf dat moment is het geen seconde rustig geweest in de winkel.

12:00u – Ik ben volop aan het genieten! Alles loopt perfect. Ik heb een perfect team om me heen die mij al het werk uit handen nemen zodat ik eigenlijk alleen maar champagne hoef te drinken en te kletsen met de mensen die in de winkel komen. En niet onbelangrijk, ondertussen zijn we lekker aan het verkopen. Zo leuk om de enthousiaste reacties te horen over de winkel, de collectie, de locatie. Ik neem het als een spons in me op.

15:00u – Vrienden, familie, oud-collega’s blijven binnenlopen. Maar ook onbekende mensen komen een bezoekje brengen aan Misous. Zo leuk dat iedereen de moeite heeft genomen om vandaag naar mijn winkel te komen kijken! Ik voel me zo dankbaar en gezegend.

Opening Misous impressie

18:15u – Mijn neefje vraagt of ik ook een prullenbak heb. Hij haalt zijn broekzak leeg die vol zit met papiertjes van de chocoladesnoepjes van de candybar. Ik moet lachen, ach vandaag mag het. De laatste bezoekers gaan naar huis en ik sluit de deuren. Ik draai me om en zie mijn ouders, vriend, zus en iedereen die deze dag geholpen heeft staan. Iedereen met een big smile. Wauw, het zit erop. Wat een bijzondere dag.

19:00u – Mijn vriend en ik sluiten de deuren. Lekker naar huis. Eenmaal thuis ben ik nog 2 uur bezig met het lezen van lieve berichtjes, appjes en alle kaartjes die ik heb gekregen. Zo bijzonder hoeveel mensen er aan je denken. Om 23:00 stap ik moe maar voldaan in bed. Yes, morgen is het koopzondag en mag ik weer naar mijn mooie winkel…

Champagne en bloemen bij de opening nieuwe winkel Misous

2 Comments

  1. Margriet Margriet

    Mooi geschreven Marloes !!ja.ik ben nog niet in jou winkel geweest …maar ik ben wel héél nieuwsgierig naar de super leuke dingen die mijn collega’s bij jou hebben gekocht!! Tot gauw.

  2. Bens Bens

    Mooi geschreven Marloes,
    We zijn trots op je …
    Opa en Oma

Comments are closed.